Oyun Döngüleri – Örnek Kodlar

Herkese merhabalar,

Bir süre önce, oyun döngüleri ile ilgili olan yazıma bakıyordum ve yazı içerisindeki örnekler dışında örnek kod koymadığımı fark ettim (ayıp ama 🙂 Madem artık git sayfamızı da açtık, aşağıdaki yazımda bahsettiğim döngü yaklaşımlarına ilişkin örnekler ekleyeyim dedim.

Game Loops

Bir yandan da bu örnekleri daha anlamlı hale getirmek adına, döngüler yanında bir miktar daha kod ekledim ve basit bir uygulama geliştirdim 🙂 Basitçe bu uygulama konsola bir oyun alanı ve metin basıyor (ve tabi FPS). Aynı zamanda da klavye ile bir karakteri kontrol edebiliyorsunuz. İlgili uygulamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://github.com/yazilimperver/ExampleGameLoops 

Bildiğiniz üzere en son üzerinde çalıştığımız Tetris (daha doğrusu Tuğla 🙂 oyununu tamamladık. Bu kod aynı zamanda bir sonraki oyun yazı serisi için de temel olacak. Eğer uygulamayı çalıştırdı iseniz bunun yılan olduğunu hemen anlayacaksınız. Buna ilişkin de önümüzdeki günlerde bir yazı yazmayı planlıyorum. Bu arada kod konsola bir şeyler basmak gibi temel kabiliyetleri sunuyor. Kendi konsol uygulamalarınız için de bunu kullanabilirsiniz (en azından Windows için :).

Yakında görüşmek dileğiyle 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.