Python Dersi

Bir süre önce yapay zeka ve makine öğrenmesi konularında bilgi sahibi olmak için Deep Learning Türkiye grubunun 2018 sonunda duyurduğu eğitime dahil oldum.

Bu eğitimin ilk parçası da Python öğrenme idi. Bunun için de bu grubun üyesi olan Fuat Beşer tarafından hazırlanan Python derslerinin üzerinden geçtim. Aslında daha önce çok uzun olmasa da Python ile yazılım geliştirme tecrübem olmuştu ama açıkçası bir süredir kullanmadım ve hızlı bir hatırlama amacı ile bu derslerin üzerinden geçtim. Eğer siz de hızlı bir şekilde Python bilgileriniz tazelemek ya da yazılım geliştirme deneyiminiz var ve Python öğrenmek istiyorsanız bu dersler tam size göre. En önemlisi dersler türkçe ve tarayıcınız üzerinde örnekleri hemen çalıştırabiliyorsunuz (https://colab.research.google.com sağolsun). Bu notların ingilizce kaynağı için http://cs231n.github.io/python-numpy-tutorial/ adresine göz atabilirsiniz.

Bu vesile ile bir süredir birince elden tecrübe etmek istediğim Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi konularına da giriş yapmış oluyorum. Bu konuya eğilmemin en önemli motivasyonu açıkçası daha önce doktora çalışmalarımda bir süre çalıştığım fakat devamını getiremediğim bu konuyu daha derinlemesine öğrenmek ve tezimin devamı için olası kullanımını incelemek. Bunun ile birlikte bu konuların oyun geliştirme, CBS ve iş amacı ile geliştirdiğim sistemlerde olası kullanımlarını da araştırmak istiyorum.

Şimdilik Python ile devam edeceğim fakat sonrasında C++ kullanımını da araştıracağım. Gelişmeleri ve öğrendiklerimi sizler ile paylaşıyor olacağım 🙂 O vakte kadar kendinize iyi bakın.

Bu arada Deep Learning Türkiye sayfasında da çok güzel yazılar var. Göz atmayı unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.