Hazırsan başlıyoruz

Merhaba sevgili yazılımperver dostlarım.
Geri Döndüm 🙂 yazım ile de bahsettiğim gibi, bir süredir sayfamda düzenli olarak tekrar içerik paylaşmaya yönelik niyetimden sizlere bahsetmiştim. Bir süredir bu konuya yönelik açıkçası kafa patlatıyorum ve nasıl bir yol izleyebileceğimi düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımda, ağırlıklı olarak C++ ve ilgili konularda oldukça geniş ve kapsamlı bir içerik oluşturduğumuzu görüyorum. Bundan sonra artık biraz daha farklı mecralara girip ve daha sistematik bir yaklaşım izlemeyi hedefliyorum açıkçası.

Günümüzde temel konulara yönelik her ne kadar bir çok kaynak olsa da, bunları anlamlı bir şekilde bir araya getirecek ve büyük çaplı projeler çok olamayabiliyor. Bununla birlikte teknolojilere yönelik, yazı dizileri veya “tutorial”‘lar faydalı olsa da pratikte kullanıma her zaman kolayca dönüşemiyebiliyor. Aslında uEngine4 ile bunu yapmayı hedeflemiştim, fakat bir süre sonra alt yapıyı geliştirmek ve bunu farklı alanlarda kullanıma almak çok daha fazla vakit almaya başladı. Bu sebeple de, yeniden işe koyulmaya karar verdim. uEngine4 de zaten belirli bir olgunluğa erişti ve bir çok ihtiyacımı karşılayacak düzeye geldi (sizler de kullanarak, katkıda bulunabilirsiniz). Ara sıra ona da eğiliyor olacağım, bununla birlikte, önümüzdeki yazılarımın merkezine uEngine almaktansa, uygulama geliştirme pratikleri ve bunu yaparken kullanacağımız teknolojilere yönelik olacak. Elbette, burada hedeflediğimiz uygulama ya da uygulamalar, profesyonel veya endüstriyel bir uygulama olmayacak ama çok da küçük olmayacaklar.

Son zamanlarda fark ettiğim bir diğer konu da, güncel bir takım teknoloji yığınları (“stack”)’lerine yönelik bir çok kaynak olsa da, basit kullanıma yönelik kaynak yetersizliği ve C++ gibi diller ile kullanımda çok fazla kaynak olmaması. Buna da eğiliyor olacağım. Bu konuda sizlerin de geri bildirimi önemli.

Sonuç olarak, şu an için yazılarıma yönelik hedeflediğim konu başlıları aşağıdaki gibi:

  • [PRATİK] Yazılım mühendisleri için iş hayatından faydalı olacak öneriler, pratikler, yaklaşımlar,
  • [ARAÇ] Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz her türlü araç ve bunlara yönelik hususlar,
  • [C++] Modern C++ ve C++ için çok kaynak olmayan veya internette derli toplu bilgi olmayan konulara (SDL3, Vulkan, OpenGL, Coğrafi Bilgi Sistemleri, haberleşme araçları, “Observability” Stack’leri, ROS2, vb) yönelik yazılar,
  • [DUYURU] Özellikle bilmenizde fayda olduğunu düşündüğüm gelişmeler ve duyurular
  • [GENEL] Yukarıdaki hiç bir gruba girmeyen yazılar 🙂

Tabi ki bunlara yönelik yolda güncellemeler yapıyor olabiliriz fakat şu an için sanki yeterli gibi, o zaman haydi başlayalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.