Temel Git Komutları

Daha önce kod ve benzeri örnek uygulama paylaşımları için github’dan almış olduğum kod ambarını (“repository”) sizlere duyurmuştum. Peki açı kaynak projelerde yaygın olarak kullanılan git için temel komutlar nelerdir diye sorarsanız. En temel olanları aşağıda sıralamaya çalıştım (bunları peyder pey güncelleyeceğim). Visual Studio uzun süredir git desteği sağlıyor yani Visual Studio içerisinden de Git “repository” ‘lerinizi yönetebilirsiniz. Özel projeleriniz için Bitbucket’ı herkese açık projeleriniz için ise GitHub’ı kullanabilirsiniz.

Evet var olan bir repository’i yerel bilgisayarınıza çekip yeni bir dosya eklemek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz.

Git ile ilgili kısa ama öz bilgi için aşağıdaki sayfalara bir göz atabilirsiniz. Göreceğiniz üzere oldukça basit bir kullanımı var.

https://git-scm.com/book/tr/v2/Ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7-S%C3%BCr%C3%BCm-Kontrol%C3%BC-Version-Control-Hakk%C4%B1nda     => Git hakkında detaylı türkçe anlatım.

https://www.git-tower.com/learn/ => Hem video hem de dokümanlar mevcut

https://www.atlassian.com/git/tutorials => Atlassian’ın kendi tutorialları var. Oldukça detaylı.

https://services.github.com/on-demand/downloads/github-git-cheat-sheet.pdf  =>  Her zaman başvurabileceğiniz iki sayfalık özet.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.