Ping

Sevgili yazılımperver dostlarım, biliyorum uzun süredir ses veremedim. Öncelikle arayı bu kadar açtığım için affınıza sığınıyorum. Gerek bazı rahatsızlıklar, gerek iş yoğunluğu ama asıl WordPress 5.0 sonrası dil desteği için kullandığım qTranslateX eklentisi ile ilgili yaşadığım sıkıntılar ile uğraşırken neredeyse on gün olmuş. Bu hafta bu sessizliğe son veriyoruz inşallah 🙂 Sırada bir tane haftalık C++, bir sonraki oyun ve uzun süredir yazmayı planladığım Android Studio ile NDK yazıları sırada bekliyor.

Bu arada WordPress kullanmayı planlayıp, dil desteği için plugin bakıyor iseniz qTranslateX’den uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Son WP5 desteği yok ve sayfasından anladığım kadarı ile destek açısından da pek umut yok. WP5 ile gelen Gutenberg yazı editörü ile de uyumlu değil, yani dil ile ilgili seçenekler yazı ekleme sayfasında görülmüyor. Kod görünümü üzerinden dil desteği ile bir iki yazı yayınlamayı başardım ama baya vakit aldı ve daha karmaşık içerikli yazılarda daha problem olacak gibi duruyor. Ben de buna bir çözüm arar iken Classic Editor eklentisine denk geldim. Bu eklenti ile birlikte, yeni gelen editör, yerini eski editöre bırakıyor ve dil desteği ile ilgili düğmeler de geliyor.

Hadi bakalım kolay gelsin, bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.