2020 Yılı ve SocketBox Uygulaması

Merhabalar yazılımperver dostlar. Öncelikle herkesin 2020 yılını içtenlikle kutluyorum, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol doklu bir yıl diliyorum. Kodunuza taş değmesin emi 😀

Bunun yanında yeni yıla, yeni bir uygulamam ile birlikte giriyoruz. Begüm’ün Sayılarla Macerası oyunundan sonra, bir önceki QT yazımda bahsettiğim SocketBox soket test uygulaması ile sizlerle birlikteyim arkadaşlar.

Bu uygulama aslında, sizler ile de paylaştığım aşağıdaki yazıların ete kemiğe bürünmesi diyebiliriz:

Basit Çoklu Oyuncu Motoru – Snake v2.0 – Giriş

QT (BÇOM Serisi – 2)

QT TCP İstemci Uygulaması (BÇOM Serisi – 3)

QT TCP Sunucu Uygulaması (BÇOM Serisi – 4)

Özellikle soket programlama ile uğraşmışsanız, bu tarz bir uygulamaya her zaman ihtiyaç duyarsınız. İşte bu uygulama ile ben de bu konuda sizlere yardımcı olmak istedim. Bu uygulama ile TCP/IP istemci/sunucu ve UDP soket uygulamalarınızı test edebilirsiniz, hem de bunu Windows ve Android cihazlarınızla da yapabileceksiniz.

Uygulama temelde bir QML ve C++ uygulaması, grafiksel kullanıcı arayüzleri QML, kalan ağ haberleşme ve diğer kabiliyetleri ise C++ kullanarak geliştirdim (yazılarımın birisini de Qml ile C++’ı birlikte nasıl kullanabileceğinize ayıracağım). Uygulama çoklu platformları destekliyor, QT sağ olsun tabi 😀

Uygulamaya ilişkin kabiliyetlere aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz:

Oyun ve Uygulamalar

Uygulamam android kullanıcıları için Play Store’da da mevcut:

Telefonunuza indirip, telefonunuzun üzerinden de soketlerinizi test edebilirsiniz. Windows üzerinde kullanmak isteyen dostlar, aşağıdaki bağlantıdan Windows için oluşturduğum sürümü indirebilirsiniz:

SocketBox Windows Uygulamasını İndir

Ee ne duruyorsunuz, hemen indirip kullanalım. Bu arada, her türlü görüş ve önerinizi bu sayfaya ya da play store sayfasına iletebilirsiniz.

Bu uygulamayı da tamamladıktan sonra BÇOM serisinin nihayi amacı olan çoklu oyuncu desteği olan bir oyun yapmanın zamanı geldi artık, ne dersiniz 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.