Haftalık C++ 27 – Dönüştürücü Yapıcılar

Bir kaç gün önce C++ 11 ile gelen yeni kabiliyetlere ilişkin yazdığım yazılara bakarken, bir takım özelliklere değinmediğimi fark ettim. Bu yazımda, bunlardan birisine çok hızlı bir şekilde göz atacağız: “Converting Constructors” ya da dönüştürücü yapıcılar.

C++ 11’den önce, sadece tek parametre alan ve “explicit” anahtar kelimesi belirtilmemiş sınıf yapıcıları, bu şekilde dönüştürücü yapıcı olarak kullanılabiliyordu. Fakat, C++ 11 ile gelen ortak ilklendirme kabiliyeti “Uniform Initialization” ile birlikte, bu kısıtlama kalkıyor ve artık birden fazla parametre alan ve “explicit” anahtar kelimesini almamış yapıcılar da, benzer şekilde kullanılabilecek.
Burada daha fazla ilerlemeden önce, bu şekilde yani “implicit” şekilde dönüştürme işlemleri her zaman istenen bir durum olmuyor ve bunun özellikle istenmediğini, sadece verilen tipte parametre verilmesini istediğiniz durumda “explicit” anahtar kelimesini eklemeniz gerekmekte.

Şimdi gelelim bu kabiliyetin kullanımına güzel bir örnek üzerinden geçmeye. Kafanızdaki bütün soruları cevaplayacağını düşünüyorum 🙂

Bu yazımız da bu kadardı sevgili dostlar, bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle. Bu sefer gerçekten kısa tuttum ama öyle değil mi 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.