Haftalık Videolar 9 – Visual Studio Code + Aktif Nesne Örüntüsü

Merhaba yazılımperver dostlarım, uzun süredir sizlerle video paylaşmadığımı fark ettim. Bu durumu değiştirmek üzere iki video içeren yazımla sizlerleyim.

Bu yazıma konuk olan videoların ilki, daha önceki yazılarımda da bahsettiğim VSCode aracı kullanarak C++ yazılımı geliştirme ile ilgili. Öncelikle, bu yazılarıma hemen bir atıfta bulunalım:

Visual Studio Code

ESP32 çipleri için OTA güncellemesi

Bu video içerisinde MS’de çalışan bir mühendis (Rong Lu) tarafından, sıfırdan önce basit bir uygulama ve sonrasında ise var olan ve daha büyük ölçekli bir C++ kütüphanesini VSCode kullanarak nasıl geliştirebileceğinizi/kullanabileceğinizi bence anlaşılır bir şekilde anlatıyor. Özellikle ilk örneği, sizler de birlikte uygulayarak, pratik kazanabilirsiniz. İkinci videoda ise özellikle include dizinlerini eklediği kısımlar ilginizi çekebilir (Visual Studio’ya göre biraz daha meşakkatli 🙂 ), sona doğru hata ayıklama ile ilgili de bir takım kabiliyetler anlatılıyor.

O zaman daha fazla uzatmadan, videoyu sizlere sunalım:

Yazımda sizler ile paylaşmak istediğim ikinci video ise, bir kaç ay önce sizler ile paylaştığımı Aktif Nesne yazım ile ilgili:

Haftalık C++ 44 – Aktif Nesne Tasarım Örüntüsü

Bu videoda ise, bu örüntünün orjinal yazarlarından birinden, Prof. Dr. Douglas Schmidt’ten, bu örüntüye ilişkin detayları, android işletim sistemindeki örnek kullanımları ile oldukça detatlı bir şekilde dinleyebilirsiniz. Öncesinde  ama yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Dr. Schmidt, aslında uzun süredir nesne yönelimi yazılım geliştirme, tasarım örüntüleri ve benzeri konularda bir çok yayın ve yazı yazmakta. Hatta, üniversite yıllarında, yine tasarımcıları arasında bulunduğu  ve sanırım halen idame ettiği ACE/TAO kütüphanesini kullanmıştım.

Evet, gelelim videoya:

Bu arada, kendisinin bir çok konuda videosu bulunmakta, vakti olan yazılımperver dostlarım, aşağıdaki sayfasına bir göz atabilirler:

https://www.youtube.com/c/DouglasSchmidt/playlists

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, bol kodlu günler diliyorum 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.