Haftalık Videolar – 10 (Birim testler, takvim, tarih, zaman, araçlar)

Uzun süredir sizler ile video paylaşmadığımı fark ettim, özleyeceğinizi düşünerek bu yazımda birden fazla video paylaşıyor olacağım 🙂

Bunlardan ilki google’da çalışan Titus Winters & Hyrum Wright tarafından sunulan, birim testler ile ilgili bir video. Titus Winters’ın daha önce de videolarını paylaşmış olabilirim. Kendisi CppCon ve benzeri konferanslarda da oldukça aktif birisi. Anlatışı ve tarzı oldukça akıcı, ayrıca bu videoda, sevdiğim bir tarzda, birim teste ilişkin hususları iki farklı perspektiften bizlere aktarıyorlar. Örnekler de gerçek hayattan olması da videoyu çekici kılmakta. Videonun başlığı “All Your Tests are Terrible: Tales from the Trenches”. Videoyu aşağıdan izlemeye başlayabilirsiniz:

Sunumun yansılarına ise buradan ulaşabilirsiniz. Birim testlere ilişkin daha önce yazdığım yazılara ise aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Birim Test Tavsiyeleri

Haftalık C++ 48 – Function Tracker- Basit bir “Mock” kütüphanesi

Uygulama İzleme Yazılımı 3 – Utility, Birim Testler, Sürekli Entegrasyon

Bir diğer sunum da, C++ 11 ile gelen chrono kütüphanesi  ve sonrasında buna yapılan eklemeler ile ilgili. Bu konuda, daha önce de yazı yazmıştım, hatırlamak isteyenler öncesinde aşağıdakilere bakabilirler.

Haftalık C++ 39 – std::chrono – 1 (std::chrono::duration)

Haftalık C++ 40 std::chrono – 2 (clocks, time_point)

Sonrasında bu videoyu izlerseniz daha faydalı olabilir. Yazımda olmayıp, videoda olan da bir takım kabiliyetler var, bunlara da C++ 20 yazılarımda değiniyor olacağım inşallah. Videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Son video ise, isminden de anlaşılacağı üzere, sizler için faydalı olabilecek bir takım çevrim içi araçları anlatan kısa bir çerezlik video. Video’da bahsedilen araçlar ise aşağıdaki gibi. Bunların bir kısmına yazılarımda da değiniyorum, özellikle godbolt, oldukça faydalı bence.

  1. C++ Shell
  2. Online GDB
  3. Quick C++ Benchmark
  4. Perfbench
  5. Buildbench
  6. CPP Insights
  7. Godbolt – Compiler Explorer

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, kendinize çok iyi bakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.