Geri Dönüş

Merhaba sevgili dostlar,

Sıcak, hızlı ve yoğun bir yaz dönemi sonrasında tekrar birlikteyiz. Uzun süre paylaşım yapamadım ama bu arada tabi boş da durmadım 🙂 Paylaşacak oldukça fazla materyal biriktirdim. İnşallah önümüzdeki dönemde bunları sizler ile paylaşmaya devam ediyor olacağım. Peki neler yapıyor olacağız hemen bir ön izleme yapalım.

Öncelikli olarak uEngine4’e OpenGL font ve doku çizimi kabiliyetlerini kazandırdık, ilk yazımda muhtemelen buna değiniyor olacağım. Tabi sadece bu olmayacak, CBS’ye yönelik de oldukça fazla kabiliyet ekledik onları da sizlerle peyderpey paylaşıyor olacağım. CMake yönelik betikleri güncelliyor olacağız, Linux üzerinde bunların kullanımlarına bakacağız, hatta github’ın kabiliyetlerine de burada bakıyor olacağız.

Bunlar ile birlikte C++ 20 kabiliyetlerine dalıyor olacağız, yazılım mühendisliğine yönelik yazılarım olacak.

Çeşitli uygulamalarımda kullandığım ya da geliştirdiğim kabiliyetleri de artık ayrı repolar olarak paylaşıyor olacağım. Bu tarz kabiliyetlere ilişkin bir çok kütüphane ya da repo görüyorum fakat genelde tam istediğim kabiliyetleri içermiyor olabiliyor ya da çok kapsamlı olabiliyor. Bu bağlamda kendime göre uyarladığım aktif nesne, ölçüm ve zamanlayıcılara  yönelik paylaşımlarım ve yazılarım olacak.

Önceden kullandığım ya da denk geldiğim araçlara ilişkin de paylaşımlarda bulunuyordum, geriye dönüp baktığımda, bunların sayısının azaldığını gördüm, inşallah bunlara da yönelik paylaşımlarım olacak.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle kendinize çok iyi bakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.