C++ 17 Kabiliyetleri Yolcuğu

Tekrar merhaba sevgili yazılımperver dostlarım, nihayet uzun bir aradan sonra tekrar yazabildiğim için oldukça mutluyum ve ilk yazımı da son bıraktığım yerden yapmak istedim.

Son yazılarım ile birlikte, C++ 11 ve C++ 14’e ilişkin çoğu (ama gerçekten çoğu) kabiliyetin üzerinden geçmiş olduk. Eee artık C++ 17 sularına yelken açmanın vakti geldi de geçiyor. C++ 11’den sonra çok ciddi sayıda kabiliyetin eklendiği C++ 17 ile C++ oldukça güçlendi.

Bu yazımı da aslında, C++ 14 için yaptığım gibi bir yol haritası olarak buraya bırakıp, ilgili kabiliyetleri sizler ile paylaştıkça güncelliyor olacağım (yanlarına kırmızı ile ekliyor olacağım, yeşil olanlar ilgili diğer kaynakları temsil ediyor). Şunu da fark ettim aslında bir çok konuya da, daha önceki yazılarımda değinmişim 😁.

İnşallah, sonraki yazılarım ile birlikte, C++ 17’e ilişkin de bir çok kabiliyetin üzerinden geçmek istiyorum ve bunu da yaparken yine özellikle örnekler ile bunu yapıyor olacağım. Tabi şu da var ki, sadece C++ 17 değil, C++ 20 ve yer yer C++ 23’e ilişkin de kabiliyetleri paylaşıyor olacağım ama öncelikli hedefimiz C++ 17 oluyor olacak.

Yeni Dil Özellikleri

Yeni Kütüphane Özellikleri

Yardımcı Tipler

Bellek Yönetimi

Derleme Zamanı Programlama Hususları

Algoritmalar

Iteratör ve Konteynerler

Diğerleri

Çıkarılan Kabiliyetler

std::auto_ptrdeprecated function objectsstd::random_shufflestd::unexpected, obsolete iostreams aliasestrigraphs, register anahtar kelimesi, bool incrementdynamic exception specification

Çıkarılacak (“Deprecated”) Kabiliyetler

std::iteratorstd::raw_storage_iteratorstd::get_temporary_bufferstd::is_literal_typestd::result_of, <codecvt> başlık dosyası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.