C++ CMake Şablon Repository’si

Merhaba sevgili yazılımperver dostlarım, CMake yazılarımın üzerinden oldukça uzun vakit geçti ve bu arada elbette CMake’e yönelik de bir çok değişiklik ve güncelleme oldu. Eski yazılarım için aşağıdaki adreslere göz atabilirsiniz:

Merhaba CMake

CMake- II (devam)

O günden bu yana geliştirdiğim yazılımlarda CMake kullanmaya özen gösterdim ve edindiğim tecrübeleri de örnek bir repo’da bir araya getirmeye karar verdim. Bunu yaparken elbette, örnek git repolarına da göz attım (ki oldukça fazla mevcut).

İlk etapta basit bir repo ile başladım (isminden de anlaşılacağı üzere) ama zamanla bunu geliştirerek daha kapsamlı bir repo hazırlamayı planlıyorum. İlgili repoya aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

https://github.com/yazilimperver/yzlmprv-cpp-template-basic 

Repo ile ilgili bütün bilgileri yine repo içerisindeki Readme.md dosyası içerisine girmeye çalıştım ayrıca basit bir CMake kullanım kılavuzu da mevcut. Daha kapsamlı repoya, CMake kodlama kılavuzu gibi bir sayfa da eklemeyi planlıyorum.

Her türlü öneri, katkı ve desteğe açığım. Sizden gelecek girdiler ile bu repoyu daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inancım tam. Elbette, bundan uEngine4 gibi repoları da bu minvalde güncelliyor olacağım 🙂

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle bol kodlu günler diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.